24smolian.com/Общество

Родопчанка спаси пет новородени кученца, а след това поиска разходите й да бъдат заплатени от Общината. Поради тази причина тя заведе и дело с иск за 1234 лева.

Случаят е от Девин.

Жената намерила слепите четириноги, изоставени в кашон пред сградата на Общинската администрация. Помолила своя приятелка за съдействие да ги гледа няколко дни. След това пък от Общината осигурили транспорт до специализирана клиника в Пловдив. Там животните прекарали над 20 дни, а лечението било заплатено от родопчанката. След това кучетата били поети от фондация и по-късно осиновени.

Доброволката не за първи път помагала на бездомни животни. В този случай обаче, си поиска направените разходи, защото обгрижването на животните било задължение на администрацията.

Районният съд в Девин отхвърли иска. Общината имала сключен договор с ветеринарен лекар и дейностите по обезпаразитяване и ваксинация можели да се извършат и в родопския град. Общината пък не била задължена да изплаща толкова дълъг престой в клиника. Действията не жената били по нейна воля.

Доброволката обаче обжалва. Окръжният съд в Смолян отмени първоинстанционното решение и отсъди разходът от 1234 лева да бъде заплатен на жената от данъкоплатците в Общината.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I