24smolian.com/Общество

Наши гурбетчии в Германия откриха банкова сметка за участието на помашки футболен клуб в турнир за малцинства Европеада“.

Той ще се проведе в дните от 28 юни до 7 юли в Германия и Дания, под егидата на ФИФА и УЕФА.

В турнира ще участват 27 тима, разпределени в 6 групи от 4 отбора и една от 3 отбора. 

EUROPEADA е голямо европейско събитие, което съчетава честната конкуренция и ентусиазма на спортния фестивал със загрижеността на автохтонните национални малцинства. Европейското първенство е и ден на културата, където се представят отделните малцинства“, отбелязват от Федералния съюз на европейските националности (FUEN), който е организатор на EUROPEADA.

От България ще участва ФК Помак“. Отборът е поставен в последната група G, където са още тимовете на Сърбите в Хърватия и Словенците в Унгария.

„Необходими са около 12-13 000 евро за участието в турнира, като първата вноска  от 1000 вече е направена“, съобщи за колегите от 24rodopi.com eдин от двамата съоснователи на клуба Реджеп Картал.

За събиране на останалите разходи е отворена банкова сметка, като Реджеп Картал и Асан Молла са посочили като титуляр името на Али Мустафа, живущ в село Аврамово, Велинградска област:

Банка ДСК

IBAN :BG33STSA93000030439842

BIC - STSABGSF.

На снимката: Асан Молла от Германия заедно със сина си

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I