24smolian.com/Общество

Точно след месец Германия официално легализира т.нар. „лека дрога“. От 1 април ще бъде разрешено притежаването на 25 грама канабис за лична консумация. Според германските политици това ще е от полза за държавата и ще подкопае черния пазар.

От 2011 година насам броят на престъпленията, свързани с наркотици, трайно расте - и правителството иска да спре тъкмо тази тенденция, като легализира дрогата. Така хората ще могат да консумират чист и проверен продукт, черният пазар ще загине, ще се подобри и грижата за сигурността на младите хора…

Прочитът на родния гурбетчия, който живее във Федералната република от години.

„За да пребориш престъпленията, просто легализираш престъпленията. Това е преводът на „умението“ на властите да решават проблеми. В статистиката не се включва броят на криминалните деяния, извършени след употреба на наркотици.  Деградацията на обществото бива официализирано. Напомня ми точно сюжета на „Прекрасният нов свят“ на Олдън Хъксли. Роман, писан преди почти сто години. Действието се развива в утопичното бъдеще. Всички хора са щастливи, книги и знания са забранени, децата се отглеждат в епруветки, в гена им е заложен социалният статус. Разработена е нов вид дрога, която се сервира сутрин дори с кафето. Реклама е „четвъртинка си вземи, десет проблема забрави“. Явно германското правителство решава да неутрализира проблемите, като просто упоява съзнанието“, смята родният гурбетчия.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I