24smolian.com/Политика

Лидерите на коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България” (ПП-ДБ) призоваха президента Румен Радев да оттегли указа си, с който предлага на Народното събрание да гласува проектокабинета „Габриел”. Според ПП-ДБ половината от посочените за министри не са давали съгласието си да участват в предложения състав на Министерски съвет.

„Предложеният състав на проектокабинета днес с папката, представена на президента, не е съгласуван с преговорния екип на ПП-ДБ. С други думи, това е проектосъстав на ГЕРБ-СДС, без да е съгласуван с нас. Немалка част от номинираните за министри не са давали съгласието да участват в такъв кабинет. Включително и аз никога не съм се съгласявал. Подготвил съм декларация, с която заявявам, че не искам да бъда номиниран в състава на този Министерски съвет”, обяви Николай Денков.

Във връзка със Споразумението за съвместно управление, примерът в оставка каза, че няма съгласие по текста му. Останали спорни текстове, които не били обсъдени докрай. „Няма подписи от страна на ПП-ДБ”, добави Денков.

Съпредседателят на ПП Кирил Петков добави: "Мария Габриел показа, че няма качествата да бъде премиер".

Вписаната като министър на здравеопазването Катя Панева дори обяви, че не познава и никога не е разговаряла с Мария Габриел.

Както вече писахме, към 16.30 часа днес номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел върна изпълнен първия мандат на президента. На „Дондуков” 2 тя изчете имената на министрите, които предлага за нов Министерски съвет.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I