24smolian.com/Общество

14 сдружения и асоциации поискаха бившият издател на българския „Плейбой“ да оглави министерството на туризма.

„Без повече политически назначения! Обединеният бранш е с предложение за приоритети и кандидатура за министър на туризма“, посочват в отворено писмо до управляващите партии и коалиции от туристическия бранш.

Те настояват постът да бъде зает от Мартин Захариев-човекът, който разсъблече Лили Иванова за бг изданието „Плейбой“, което той издаваше. Захариев бе и в проектосъстава на кандидата за премиер Николай Габровски през декември 2022-ра година, предложен с мандата на ГЕРБ.

Зад номинацията днес застава и Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Родопите.

„На днешния ден през 2020 г. българският туризъм претърпя една от най-големите кризи в своята история! Огромна част от бранша беше затворен заради пандемията COVID-19. Последваха трудни дни, седмици, месеци и години, в които се борихме не само за своето възстановяване, но изобщо за оцеляването на бранша.

Времената се промениха, "черният" 13 март 2020 г. вече е зад гърба ни, но последствията от ограниченията ще ни преследват още дълго. Изправени сме и пред нови предизвикателства – войната в Украйна, чутовната инфлация, несигурната среда в България, некомпетентното управление на сектора през последните години...

Днес, четири години по-късно, ние сме по-обединени от всякога. И въпреки че последствията от множеството кризи, през които преминаваме далеч не са заличени, ние вярваме, че ще излезем от тях по-силни и конкурентноспособни.

Убедени сме, че е дошъл моментът, туризмът да стане национален приоритет не само на думи, но и на дела! И именно затова, в разгара на преговорите за съставяне на ново правителство, едни от най-големите туристически организации в България излизаме с конкретни предложения за приоритети и номинация за министър на туризма.

За нас няма значение коя политическа сила ще управлява българския туризъм по силата на ротацията, но вече сме твърдо на мнение, че повече политически назначения в туризма не бива да има! Начело на министерството трябва да застане доказан експерт, на когото браншът има доверие и който притежава качествата да го поведе в правилна посока, да осъществи дългоочакваните реформи и да го позиционира в по-благоприятна позиция спрямо основните ни конкуренти.

Долуподписаните неправителствени организации, всичките легитимно вписани в регистъра на туристическите сдружения към ресорното министерство, подкрепяме за министър на туризма д-р Мартин Захариев, заместник-председател на Националния борд по туризъм, към настоящия момент!

Д-р Захариев винаги е имал своя гражданска и експертна позиции, които е отстоявал от момента, в който през 2014 г. беше създадено Министерството на туризма. Той притежава необходимия административен и управленски опит, за да ги приложи в качеството се и като министър на туризма.

Д-р Мартин Захариев е завършил право в Софийския университет, специализирал е медиен мениджмънт в САЩ и Англия, защитил е дисертация „Дигитализация на бизнеса в туризма“. През последните 30 години се занимава с частен бизнес в областта на медиите, телекомуникациите, маркетинга, високите технологии и туризма. Бил е депутат в 42-то Народно събрание като гражданска квота. Той получава кредит на доверие от нас и вярваме че ще оправдае очакванията ни“, се посочва в отвореното писмо.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I