24smolian.com/Култура

Регионалната библиотека в Смолян кани жителите и гостите на града на среща с писателя Васил Попов – автор на  сборника „Вълчи разкази“ и романите „Мамник” и „Пермафрост”.

Тя ще се състои на 21 март от 18 ч. в отдел „Читалня”.

Васил Попов е роден в София през 1990 г. Завършва Софийски университет „Свети Климент Охридски“ със специалност „Екология и опазване на околната среда“. Занимава се с фотография и в продължение на три години е част от проекта Explore Bulgaria на National Geographic Channel. Пише разкази и романи, базирани на български митове и легенди. През годините творбите му са отличавани в редица литературни конкурси като „Таласъмия”  на клуб Уибробия, литературния конкурс на списание „ShadowDance” и конкурса на „Сборище на трубадури” на името на Агоп Мелконян. Неговият аудиосериал „Мамник” е победител в Storytel Studio - първия по рода си конкурс в България за оригинален аудиосериал, който по-късно е публикуван на хартия от издателство „Ерове“. Следват книгите му „Вълчи разкази“ и „Пермафрост“, които също намират своето място в каталозите на Storytel и издателство „Ерове“. 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I