24smolian.com/Общество

1,8 млн. са регистрациите на туристи от началото на зимния сезон до 25 март, обявиха от Министерството на туризма. Очакванията са за ръст от 5%.

Най-много са българските туристи – 1,3 млн., румънските у нас са над 62 хил., от Гърция са близо 57 хил., от Турция над  53 хил., от Великобритания 53 хил. Близо 28 хил. италианските туристи са посетили България през сезона, от  Северна Македония над 26 хил.,  от Германия са 23 хил., от Израел  близо 21  хил., Сърбия 19 хил. и др.

От началото на декември м.г. до 25 март предпочитана дестинация е била Столична община, която отчита 323 хил. туристи, след нея се нареждат общините Банско, Велинград, Самоков, Смолян, Чепеларе и Варна.

Сред общините с развит ски туризъм най-посещавана е Банско, следвана от Самоков (включително Боровец), Смолян и Чепеларе, като в тях най-много са регистрациите на българските туристи.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I