Михаела Илиева/24smolian.com/Общество

Жители на родопския град Неделино стартират инициатива за патентоване на местни ястия по оригинални рецепти. Едно от тях е родопският клин, който, според идеята на проекта, ще бъде продаван на фолклорния събор през септември. Спечелените средства ще бъдат инвестирани в развитието на града и подпомагането на децата от района. Всеки, който желае, може да дари по 10 лева, а за хора в трудно положение, минималната сума е 1 лв. Предстои да бъдат разкрити още 3 места, на които да се събират средствата.

„С тази инициатива искаме да дадем възможност на всички да опитат от нашите местни ястия и така да изразим уважение към нашите баби, които с толкова много любов са ги приготвяли и са ги запазили до днес. Ще оставим следа след себе си, ще дадем пример на младите, че битът и културата вървят ръка за ръка с музиката и неделинския двуглас“, сподели главната организаторка Елина Проданова.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I