24smolian.com/Общество

Много ни е пролетно! Чудесно време за обикаляне по баирите, ама време все няма. Да не бяха пипали само стрелките, че биологичният часовник вече дава фира.

То, много неща дават фира. Като нервите на Киро.

Служебният премиер Главчев обяви състава на кабинета. Някои от министрите остават. И Петков скочи като ужилен при президента по време на консултациите, затропа с краче, възмутен бил и се изниза заедно с Христо и Наско. Цялата група реве най-много, че вътрешният министър Калин Стоянов оставал. Нямали му доверие за честните избори. Щото за тях изборите се правят с „наше МВР“, както бе рекъл Просто Киро в онзи запис. Пък Стоянов е именно Кирчово назначение, работи в кабинета „Денков“ с мандата на ПП-ДБ.

Това тяхното е някаква диагноза. И рев срещу МВР, ДАНС, служби. Рев, защото започна безпрецедентно разплитане на схема с контрабандата. Първа мишена пък е шефката на „Митници“. Тя пък поставена на поста от Асен на Киро.

Усещате ли защо идват страховете?

Делян Пеевски нарече Академика „най-слабия премиер в историята“. Рече също, че му държал ръката, помагал му…

Единият стоял в скута, на друг му насочвали кекавата ръчица. Уникални просто! Просто, просто…

Коалицията ПП-ДБ се тресе като при 7,8 по Рихтер. И губи всякаква почва.

Киро рекъл, че огромно постижение за управлението бил скокът на раждаемостта. Леле! Само за девет месеца! Представете си пълен мандат.

Ще рече, че бившият канадец не е спрял да запложда електорат още началото на сглобаджийството. Или всичко идва от коалиционното омешване нещо, а? Демек, кой с когото свари, до откат. Тъй де, то и ефективността на кабинета „Денков“ бе колкото на плетен презерватив. Колко му е заплождането.

Напомня анекдота за Тодор Живков, дето бил в едно село и казал: Ще ви построим детски градини!

Отговорили му: Амчи, то деца нямаме.

Ама Тато с размах: И деца ще ви направим…

Изборите ще бъдат „2 в 1“. Датата е 9 юни. Тя е много интересна впрочем. Тогава ще се навършат 101 години от един преврат, свалил премиера Александър Стамболийски от власт. Убит е зверски, с 97 удара с нож. Главата му е отрязана и пратена в чувал към София.

Кървавите страници от историята ни.

Но не се плашете, това няма да се повтори. Онова беше друга България, в която все още е имало съпротивителни сили, когато се появят наченки на диктатура или се потъпкват национални каузи.

Сега е пей сърце, партийно! Направо си е припева на „Итци битци тини уини йелоу полка дот бикини“. Една песен от 60-те, наречена „машина за пари“, защото носи милиони долари печалба.

И при нас всичко носи печалба, в милиони. Само да има потъване с жълтите бикини на точки на точно определеното място…

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I