24smolian.com/Общество

Имало Световна седмица на парите. Ден на розовата фланелка, вмирисания чорап, че що да няма и на парите. Нали те са най-важното нещо, не е ли тъй?

Темата тази година била ,,Ако имахте 100 лева, как бихте ги направили 150?“. Наградите били осигурени от едно издателство и една организация, занимаваща се с просвета. Последното е силно казано. На простонароден език-трошат пари. Книговезницата пък вместо да накара подрастващите да четат книги, подсъзнателно желае кинти да печата.

Това настрана.

Интересни „проекти“ можеха да се получат от страна на учениците. Като например: Давам 100 лева рушвет за пост, после си ги връщам пак с рушвети. Естествено параметрите са много по-виски, но принципът е един и същ. Или пък, кихам за депутати, партии, после те ми връщат петорно с лобистки закони. Бе, интересна тема. С хоризонт.

Ако не знаете, от преумора, с какво занимават децата ви в училище, та ето отговора…

Целия текст четете в петъчното издание на „Родопи voice“!

И още от темите в новия брой на вестник №1 в региона:

-Наши се грижат за милионери срещу… 900 евро!

-По 1 мераклия за депутат на 1383 избиратели

-Хлапак: Пишман станах – напих се, строших беседка!

-България превърна „американската мечта“ в пръдня

- Светът, към който се стремяхме, е постигнат:

Внуче обра дядото! Адът с неоновите светлини…

-Бил Гейтс и ромката – краят на дните…

-Цената на измамата „Шофьорска книжка без изпит“

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I