24smolian.com/Общество

В социалната услуга „Асистентска подкрепа“ в Смолян е създадена добра организация на работата по отношение осигуряване на необходимата подкрепа на потребителите съобразно специфичните им потребности.

Това становище бе дадено от Агенцията за качеството на социалните услуги (АКСУ), която извърши планова проверка за спазването на стандартите.

Услугата се предоставя на 129 потребители, обслужвани от социални асистенти почасово.

Доставчикът на социалната услуга Община Смолян има положителна нагласа и готовност за развитие на услугата – разработени са различни видове процедури, инструкции и правила, уреждащи реда и начина на организация на дейността. Екипът, администриращ услугата, е мотивиран и полага усилия за повишаване качеството на предлаганата социална услуга, констатират от Агенцията.

Това е втората положителна оценка от агенцията, която през февруари т.г. провери домовете в Петково и Ровина и посочи, че в тях се предлагат качествени услуги, а за потребителите се полагат адекватни грижи.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I