24smolian.com/Общество

Търсят ли се „роби“ от Родопите за работа на морето?

Бърз прочит на оферта: „Търси се спешно шофьор на пикап за зареждане на заведения в Созопол с плодове и зеленчуци. Трудов договор на 8 часа-7 дни, заплата 2200 лева. Търси се и общ работник за същата дейност на трудов договор 8 часа-7 работни, заплата 1700 лева. Осигурено е спане и обяд. Квартирата е напълно обзаведена. Договорът е от 1-5 юни до 15-20 септември! Почивен ден по договаряне!“.

Какви са коментарите обаче на потенциалната работна ръка от региона:

„По мои сметки излиза че давате по 9.06 лева на час, ако това е нетно възнаграждение, или по 72.48 лв на ден на шофьора, който ще носи отговорност за автомобила и стоката, ще товари и разтоварва, вероятно и с пари ще работи и ще носи отговорност сметките да са точни“.

„След втория работен ден 8-те часа рязко се покачват на 16-17, като те засилят сутринта в 3 за борсата в Първомай и се върнеш обратно в Созопол и заредиш още 15-20 ресторанта, докато погледнеш часовника, то станало 23:30-00:00 часа и сутринта пак същата песен“.

И още един: „7 дни в седмицата, почивен „по договаряне, вероятно в средата на сезона. И машина да е, ще се счупи“.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I