24smolian.com/Общество

Кметът на Доспат Елин Радев сезира главния прокурор за възпрепятстване на изпълнение на решение на Върховния административен съд от страна на общински съветници и депутати.

„Възпрепятстването се състои в осуетяване на принудително събаряне на незаконен строеж. Заповедта се отнася за премахване на незаконно построена пристройка (гараж) и надстройка, която представлява втори етаж от друга пристройка към къщата на Айше Илязова от с. Любча. В съобщението ми до Главния прокурор се казва, че лицата са влезли в пререкания със служители на Общината, дошли да изпълнят заповедта, като същите не са се подчинили и на нарежданията на органите на МВР да не пречат на работниците в изпълнение на служебните им задължения.

Припомням, че при този случай леко пострада една жена, а общинските съветници и депутатите побързаха да ме обвинят, и че аз съм причина за това. Вследствие на публикуваните записи в социалните мрежи ясно се вижда, че това е абсолютна спекулация на депутатите и кандидат-депутатите, която се стремят да използват в предизборната си кампания. От записите стана ясно, че причина за падането на въпросната керемида е депутатът Вълчев, който избутва керемидата от ръката на кмета и тя пада. Освен това служителите на общината и кмета на общината бяха обиждани блъскани и ругани най-безсрамно от горецитираните лица.

Също така искам да спомена, че беше констатирано незаконно строителство и от страна на Атем Кехая от с. Барутин, баща на Неби Кехая, който също е активист в обединението. За разлика от тях обаче, те предпочетоха сами да съборят незаконното си строителство, вместо да се опитват да впрягат властови ресурс, като депутати и общински съветници, за възпрепятстване на служебните задължения на кмета вменени му от закона, а в случая и от решение на върховен съд.

Припомням също така, че през цялото време се спекулираше от страна въпросните лица, че ще се събаря къщата на Айше Илязова и тя няма да има къде да живее. А истината е, че къщата и първия етаж на пристройката не подлежат на премахване и баба Айше ще живее там, където живее и по настоящем“, посочва кметът Елин Радев.

Сезиран е главният прокурор заради действията на общинските съветници Александър Василев и Владимир Делиев,  депутатите Михал Камбарев от ПП и Александър Вълчев от ИТН, както и гражданите Павел Василев, Цанко Карталов, Али Илязов, Тефик Илязов, Светла Чанчева и Айше Илязова, посочват от пресцентъра на Общинската администрация.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I