24smolian.com/Общество

„Не му се учи, това то! Иска жени, пиене!“.

Тъй казва една майка на тийнейджър. Момчето прави зулум след зулум и семейството не може да му надвие. Не могат и институциите. Но не щат родителите да го пратят и в Интернат, бившето ТВУ.

 

***

Отбелязване на Деня на Европа в родопско школо. Празник, парад, купон.

В двора ученици са дигизирани като Моцарт, но и Хитлер…

Само Мусолини липсва.

Ден на Европа с лика на човека, възпламенил най-страшната война.

Какво има в умовете на даскалките?! Бръмбари вероятно. С пречупен кръст.

9 май, победата над хитлерофашизма. Така го отбелязваме в днешно време. Това е и Денят на Европа из нечии глави. „И Германия победи!“, изричат същите тези. За съревнованието, слава Богу, на класовете при предствянето на държавите-членки в ЕС.

Добре, че не е нещо друго.

Защото, вероятно се сещате. През комина на концлагерите и дим да ви няма!

На какво учат децата?!

Хайл!

 

„Напих се, чупих, пишман станах!“

 

„Пишман станах, че направих това нещо. Бяхме употребили алкохол. Всички чупихме беседката. Разбирам какво ми наложи съдът. Не искам да ходя в Интернат. Разбирам, че това, което правя, не е правилно. Не ходя на училище. Работя на часпром. Не съм правил други бели. До седми клас съм учил, след това не. Аз съм на 16 години…“.

Изповед в съда на непълнолетен родопчанин. Не ходи на школо, а вече има 19 противообществени прояви.

Магистратите решиха да изпратят момчето във Възпитателно училище интернат, наследник на бившите вече ТВУ-та, след поредната му изцепка-разбиване на беседка под влияние на алкохол.

Семейството обжалва решението.

„Аз искам момчето да си стои при мен и повече няма да се повтаря това нещо. Аз мога да го контролирам. Имам 11 деца. От всички тях той е най-умният и слуша мен. Но как направиха тази беля, аз се чудя просто. Някой им е дал пиене. Иначе той ми е най-послушният“, казва бащата в съда. Допълва, че момчето работи „на частно“, където го викнат – цепи и реже дърва. Едно от децата на семейството към момента е в Интернат в Ракитово, четири са настанени в Дом в Широка лъка, три вече са женени, а три живеят в къщата на фамилията в Чепеларе…

Предстои съдът да вземе решение относно съдбата на „най-послушния“.

Хайл!

 

Дете припада от пиене на рожден ден!

 

„Дай един малък джин, дай един голям джин и…“.

Момиче припадна от алкохол пред заведение в родопски град.

Седем хлапета се събрали, за да отпразнуват 16-тия рожден ден на една от девойките. Поръчали си пиячка, а сервитьорът не ги попитал за възрастта им, нито им искал лични карти.

Купонът за тях започнал в 19 часа, приключил с линейка и полиция около 22,30.

На едно от непълнолетните момичета му прилошало след 150 грама джин. Било изведено от момчета извън заведението, където припаднало. На място бил извикан бащата.

„Видяхме непълнолетната да лежи на земята, пристигна и линейка“, разказват полицаите, извикани по сигнал.

Други от компанията също пили джин, водка…

Детето било отведено в Спешна помощ от медиците.

„Сервитьорът видя какво се случва, но нямаше реакция от негова страна“, разказва рожденичката…

Хайл!

 

Тялото е пепелник…

 

Тя е само на 15 години. Бъдещето е пред нея. Тя се забавлява. Тя е усмивка…

Тя е отвлечена от примитиви, които си мислят, че „културните особености“ са Конституцията на душевността.

Отвличат дете и…

Един мъж го изнасилва, брутално. Унищожава всичко детско в него. Плъзга долните си страсти и похот навсякъде из съзнанието на девойката.

Обезчестена, стъпкана, ползвана за пепелник.

Защото уродът гаси цигарите си в тялото на детето.

Този индивид е арестуван след отвличане на 15-годишна и действия с нея, прежде изброени.

Той я ползва за пепелник.

Каква присъда бихте му дали?

 


„Ще изпратя мутри! Намерил съм хора, които ще го очистят!“.

 

Заплахи сякаш от 90-те години при… любовен триъгълник. Случка от... малкия миньорски град, в който страстите се нагорещяват. Главни действащи лица-двама мъже и една жена. Бивш и настоящ любовник, а в крайна сметка драмата влиза в съда.

„Снощи бяхме заедно с нарушителя. Първо на караваната, после у нас. Прибрах се с него. Той ми каза да спра контактите с другия, а аз отвърнах, че няма. Аз мисля, че сме се разбрали, обаче – не“, разказва жената.

На другия ден отива на работа и чака бусът, който вози служителите. Зад волана е именно новото гадже. Тогава обаче пристига бившият.

„Снощи тя ми сподели аз да отида да се разправям с човека, да я остави на мира. Много съжалявам за тази постъпка, но той тръгна да ми посяга и затова станах по-агресивен. Предишната вечер тя ми каза: „аз те обичам“ и, че ако я оставя, ще се самоубие“, разказва в съда пък мъжът.

В крайна сметка следва екшън на спирката, пред свидетели. Бившият напада настоящия, който е зад волана. Удря стъклото на вратата, рита автомобила, крещи „ще я оставиш ли на мира, развеждаш младо семейство, аз ходех с нея, намерил съм хора, които ще те очистят“.

Млади родители на малки деца…

 

Баща и син се карат заради „Тик Ток“

 

Две поколения, съвременни технологии, клипчета, възможности и семеен скандал заради клипче…

Родопчанин отнесе глоба заради постоянни обаждания до 112, в които обяснява, че полицаи са влезли в дома му, били са неадекватни, пияни, били „крадци в униформи“, а на единия очите били „кървясали като на вампир“.

До това се стига след като екип на полицията посещава адрес, от който има подаден сигнал за скандал. Жена е посочила, че съпругът й е пиян и се кара с 14-годишния си син.

Какво се оказва. Около два часа след полунощ, бащата, който е таксиметров шофьор, кара тийнейджърът да му пусне рекламно клипче на такси в „Тик Ток“. Момчето отказва, защото това било „супер селско“. Бащата, незапознат с технологиите, сваля чехъла си и го хвърля по момчето. Опитва се да вземе телефона си от неговите ръце, но при дърпането синът без да иска го праска по окото.

Това установяват на място полицаите, за които таксиметровият бил убеден, че са пияни и влизат без разрешение. Подава серия сигнали до 112, а униформените са тествани в Районното за алкохол, като дрегерът отчита нулев резултат..

 

***

 

В школото празнуват с маскарад, клоунада, палячовщини. Дете, превъплащаващо се в Хитлер?!

Родителите се напиват и не им дреме.

Какво очаквате от това поколение?

Нобелова награда за наука? Оскар за цирковете?

Дрога и хиалурон, маски, лицемерие.

Чалга и семки.

Трева и амфети.

Мустаци и нова история.

Простотия и бъдещо страдание.

Това е завещанието на мълчанието…

Бъдете готови. Защото не обелихте и дума.

„Родопи voice

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I