24smolian.com/Култура

Актьорът Васил Иванов Читанов от Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“ получи Годишната награда на Община Смолян по повод 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Отличието се присъжда на изтъкнати дейци и творци от областта на науката, културата, образованието, журналистиката и техниката.

Васил Читанов завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” през 2007 година в класа на проф. Димитрина Гюрова, специалност „Актьорство за драматичен театър”. Има многобройни изяви на сцената на Учебен театър НАТФИЗ. От 2008 до 2012 год. е част от актьорската трупа на ДТ „Ст. Бъчваров” – Варна.

В Родопския драматичен театър постъпва като актьор през 2016 година. Ролите, изиграни от Васил Читанов: - Лилян в „Палежи и грабежи” от Н. Хайтов, реж. Юрий Дачев - Втори мъж в „Ами сега” от Д. Маринов, реж. Красимир Ранков - Сър Тоби Хлъц в „Дванайсета нощ” от Уилям Шекспир, реж. Делян Илиев - Мървака в „Калуня-каля” от Георги Божинов, реж. Благой Бойчев - Гангстер „Ще те накарам да се влюбиш” от Н. Йорданов, реж. Адриан Петров - Рей Дули в „Бившата мис на малкия град” от М. Макдона, реж. Стайко Мурджев - Безотговорен в „Рейс” от Ст. Стратиев, реж. Бюрхан Керим.

Васил Читанов участва в създаването на даден спектакъл не само с актьорска игра, но и с идеи за сценарий и хореография. Влиза с лекота от образ в образ и освежава ситуациите с вроденото си чувство за хумор.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I