24smolian.com/Общество/Коментари

„Ние неофициален кеш имаме! Шансът да стигнем трите милиона е много… Ако има кеш в торби… Въпросът е да има въобще кеш… Ало, Пламене, сега още един милион и половина за кампанията…“.

Част от изтеклите записи, в които си бъбрят Кирил, Асен, Денков, Лена. Чува се дори последната как казва: „Че на „Бейкролс“ шефчето взима двайсе бона заплата, какво му пречи да вкара едни десет хиляди, нали, и така нататъка. И по тоя начин да се пробваме...“.

Кеш е голямо нещо. Ако имаме предвид романтиката във футбола по време на Купа на Европейските Шампиони, турнир, предшествал Шампионска лига. Този кеш е друго нещо. Още по-голямо. Кеш та кеш. Кеш да има, торби да има. Родени в кеш, живеят с мечта за кеш, всичко в главите им е кеш.

Съвременните трепети, истинското лице на политическия елит.

 

***

След изборите „Продължаваме промяната – Демократична България“ няма да подкрепят правителство на ГЕРБ-ДПС, заявил на брифинг в парламента Кирил Петков. Това е коментарът му за записите. Освен традиционното – манипулирани били.

Алтернативата била или нормална европейска България или правителство на ГЕРБ-ДПС.

Довчера си пиха мазните кафета, днес играят обидени. Вцепеняващ инфантилизъм. И липса на всякаква мяра. Неспособност да се овладеят собствените инстинкти. Но когато шумоли кешът, с който май се купува тази „нормална европейска България“

 

***

 

Обществото в България видя такива скандали в последните 20 години, че всеки един от тях, част от него дори, в една нормална държава би коствал политически кариери навеки. Че дори и килия, но не с южно изложение.

Тук нещата си отминават като „милион и половина от Пламен в торбата“.

И това ще отмине. Защото това общество няма съпротивителни сили за нищо.

И докато това продължава, всякакви кешовици ще се пробват в битка за торбите. Някакъв турнир КЕШ – Купа на Европейските шарлатани.

На снимката: Изкуство от „школската тетрадка“


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I