24smolian.com/Общество

Отминаващото 7-дневие в хода на Страстната седмица. Мъка, страдания, поругаване, подигравки, смърт и възкресение. Символът на вярата.

Аналогии с родната политическа действителност не бива да се правят. Защото аргументите за духовност из т.нар. „елит“ са чрез дежурен фотограф и снимки пред иконите. За него дори общуването с Бог трябва да се предава на живо из фейсбук. На всеослушание. Без фейсбук, няма вяра.

„Ще разруша този храм и за три дни ще го въздигна отново“, казва Христос. И говори не за камъните в Йерусалим, а за душата-за смъртта, възкресението и вечния живот…

 

Всичко, до което 35-годишният „преход“ се е докоснал, то е било разрушено.

Но това си го знаете. Адът с неонови светлини. Преходът е едно насилствено наложено понятие, което да дефинира колективната безотговорност. Но той си има имена, ЕГН и адреси…  

Главчев дава зелена светлина за детска болница, а на следващия ден му светва нещо в червено. Главчевата държава не може една болница да построи. Милиарди за самолети на хартия обаче имаше. В аванс дори.

Та, служебният премиер се закани да подаде сигнал до ДАНС по случая с „Многопрофилна болница за активно лечение „Мама и Аз“, за да бъде направена пълна проверка на фактите и обстоятелствата, свързани с даването на разрешение за изграждане на лечебното заведение. Решението на министър-председателя е в отговор на широкия обществен отзвук, свързан с проекта, посочват от пресцентъра на МС.

Държава, която не успя за 35 години да построи детска болница…

 

Лена подписа и… предизвика мегаскандал. Фалшифицирала документи, за да стане Киро служебен министър. Последният за гражданството си излъга, та какво остава за някакво НПО.

Менте документи, менте личности, менте послания, но с жажда за реална власт и произтичащите от това реални мангизи и други благинки.

 

Бойко вече реди нова сглобка. Готов е отново да сяда за преговори за правителство след вота с доскорошните ортаци от ПП-ДБ. Хем ги срива, хем издига.

Щом всичко е ясно, що изобщо трябва да се гласува?

 

Британският външен министър Дейвид Камерън посети Киев и обеща по три милиарда лири всяка година за войната. Тя не трябва да приключва.

„Току-що изсипахме всичко, което вече можем, по отношение на оборудването и оръжията“, заявил Камерън.

После реват, че руснаците вече трупали пленена техника на НАТО за парада на 9 май. Индийска поговорка казва „Ако двама съседи се скарат, то задължително предната вечер на единия е гостувал британец“.

Колко да грешат един милиард индийци?!

 

Шолц и Макрон на тайна вечеря в Париж преди посещението на Си Джинпин в Европа.

Интересно кого ще предадат след нея? Защото, правейки аналогия с последната вечеря на Христос…

Или пък ще освестят ЕС, който все повече се капсулира, затваряйки всякакви врати на огромния Изток и позиционирайки се за десетилетия напред в задния двор на САЩ. А обикновено там се разполагат кокошарници и свинарници…

 

Богатите полудели по някакъв маникюр.

„Истината е, че всички жени понякога се отегчават от ярките цветове и тогава най-добрият вариант е класически нюд. Елегантен, но стилен и универсален. Изглежда, че всичко се знае за нюд маникюра, докато световноизвестният американски маникюрист Том Бачик не откри и предложи т. нар. „нокти за богати момичета“, съчетаващи минимализъм и изтънченост“.

Ноктенцата на богаташките са друг тип рогово образувание. Те по никакъв начин не могат да послужат за товаро-разтоварни дейности от носа и ушите…

 

Баловете наближават и ноктенцата са приготвени.

А един куп изпъчени люде започват да предлагат автомобилите си на абитуриенти, със скромни финансови възможности. За да отидат на бала с „подобаващо возило“. Да не се срамуват на фона на всеобщата суета. Да влязат с фалш в живота, с лукс назаем.

Коментар по темата на родопчанин, без редакторска намеса:

„Могат го, имат пари, карат поршета, бвмта, мерцедеси, живеят си живота. А тоз тука сърба духата. Полага му се, щот се праи на интелектуалец, че тръгнал да нарича живуркавето на младоците ни "лицемерие". Ем покажи и ти е, ако го можеш“.

 

Простотията не ходи по гората. При нас е по улиците, моловете, много често и с мнозинство пред урните.

За да няма учудени поради що после „Простото“ и „Простият с простите“ сглобаджийстват.

 

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I