24smolian.com/Общество/Коментари

Един 71-годишен, нереализирал се писател и неуспял да създаде своя партия, стреля срещу премиера на Словакия…

Нападателят, който допреди 35 години попадал в категорията „поет, писател, болшевик“, а демокрацията му отворила очите за либералните ценности, бил решен да убие харесвания от словаците Фицо, защото не харесвал Фицо. Само толкова – не харесвал политиката му!

А, каква е тя? Веднага след покушението Урсула фон дер Лайен и Доналд Туск обявиха, че словашкият премиер е „в мислите им“. Той е там обаче още преди изстрелите. Неотдавна Роберт Фицо заяви точно пред тях, че Словакия е против изпращането на военна помощ за Украйна. „Дори всички оръжия и пари на света да струпаме там, няма да постигнем нищо. Мир се прави на масата за преговори“, каза Фицо. Той е и против санкциите срещу Русия, които „сриват европейската икономика“.

И мигом се вкара в черния списък, който се води от Виктор Орбан.

Нека си припомним какво се случи, когато българският президент Румен Радев заговори за мир… Представители на една бутикова партия, част от коалиция, спретнаха бутиков „либерален“ протест пред президенството, а разпенявени участници, някои от които депутати, бяха обхванати от бесове как така си позволявал да говори за мир?!

Неолибералните идеи придобиват все по-войнствен характер. Те са в конфронтация с всичко и всеки, който не изповядва тяхната визия за, може би, тотална битка с инакомислещите.

Първата физическа жертва вече пое куршумите. От един неосъществен поет, болшевишка метаморфоза, достигнала до етап тоталитарен неолиберал. Вероятно 71-годишният стрелец ще го изкарат болен. Почти сигурно е, че единственото полезно нещо, което е правел в живота си, е било като охрана в МОЛ.

Наблюдавайте кои ще се опитат да го защитят…

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I