Михаела Илиева/24smolian.com/Спорт

Почетното 3-то място завоюваха баскетболистите на Златоград на националните игри в група "Б".

След проведеното регионално ниво в район "Юг", тимът се класира сред най-добрите 8 български отбора. В националната надпревара, която се състоя в Димитровград, златоградските баскетболисти надвиха великотърновския отбор "Етър-49" с резултат 89-102. На полуфинала отборът на "златния град" загуби мача от софийския отбор "Carppopolis" с резултат 77-93.

"В мача за първите 3 места имахме труден и динамичен мач срещу БК ”Олимпия” Ямбол, но въпреки това завоювахме бронзовата купа и медалите, с резултат 86-85", сподели за 24smolian.comтреньорът на БК"Златоград" Михаил Михайлов.

Припомняме, че отборът е създаден през месец септември 2023 г. и въпреки краткото си съществуване, той е част от всички спортни мероприятия в града, а вече е и представител на националните турнири. В отбора тренират главно момчета от Златоград, но има и трима от Бургас. Благодарение на добрата игра на момчетата, както и на целеустремеността и вярата на тренера им, отборът успя да грабне двете купи, а именно второ и трето място.

"Благодаря на неизменната публика на БК”Златоград”, на всички момчета от отбора и на близките хора до мен. Като предизвикателство за новия сезон вдигам нивото и ще участваме в “А “ група на лигата. Пожелавам си здраве и успехи занапред както на мен, така и на момчетата", допълни още Михайлов.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I