24smolian.com/Политика

При обработени 43.12 % от протоколите на секционните избирателни комисия в Районната избирателна комисия – Смолян, ДПС води на парламентарния вот и този за Европейски парламент. За тях са гласували съответно 36.99 % и 36.31%.

Втори са коалицията ГЕРБ-СДС, които към момента получават 24.58 % на парламентарния вот и 22,15 % на европейския.

Трети са коалицията ПП-ДБ, които засега са спечелили 9.28 % от гласовете на жителите на област Смолян за Народно събрание и 8.84 % за Европарламент.

С малка разлика след тях са "Възраждане“. Те получават 8.22 % от вота за национален парламент и 8.20 % за европейски.

На пета позиция са "БСП за България“ с 6.40 % за Народно събрание и 6,37 % за Европейски парламент.

Следващата позиция е за "Има такъв народ“, които от обработените досега протоколи в Смолянско получават 5.11 % от вота за Народно събрание и 4,91 % за Европарламент.

Засега останалите партии и коалиции имат под 3 % от  гласовете, а опцията "Не подкрепям никого“ са отбелязали 3,57 % от имащите право на глас в Смолянско.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I