24smolian.com/Общество

Шефът на „ВиК“ Доспат Цанко Карталов е бил освободен от длъжност.

„Преди около 2 години той беше спуснат на поста, като политическа калинка, с цел да търси и пуска компромати срещу кмета на Община Доспат. Задачата му беше да се бори с всякакви средства, позволени и непозволени, срещу мен и партията, на която съм представител на общинско ниво“, коментира кметът на Доспат Елин Радев.

 „За тези години, под неговото ръководство срещу ВиК Смолян, участък Доспат има стотици жалби от жители на общината и фирми до неговите преки началници във ВиК Смолян ЕООД, до Министерството на регионалното развитие и благоустройството, до Асоциацията по ВиК, до КЕВР, прокуратурата и къде ли не. Чак сега ВиК Смолян набраха кураж да го сменят, тъй като беше покровителстван от неговия ментор, депутат от  областта от ПП „Продължаваме промяната“, който вече не е депутат всъщност“, посочи кметът..

„Канализационната мрежа вече е в трагично положение за тези 2 години. Г-н Карталов разкопа всички улици, без да спазва Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество на Общински съвет Доспат. Текат проверки и има образувани досъдебни производства срещу него, заради неспазването й. Именно поради тази причина са издадени редица наказателни постановления от кмета на община Доспат срещу Карталов. Този човек нанесе сериозни щети на уличните настилки. Копаеше, където си поиска, без да възстанови настилката впоследствие, а това е негово задължение. Направи опити да захрани незаконно с вода собственото си ранчо и имоти на част от неговите съмишленици. Правеше го посред нощ или при лоши метеорологични условия, за да не бъдат забелязани. Рекетираше жители на общината и фирми, които чакаха да бъдат захранени с вода“, посочи още Елин Радев.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I