Михаела Илиева/24smolian.com/Общество

Още тази зима ще започне топлофициране на една част от къщите в златоградското село Ерма река, а догодина това ще стане и с останалите.

Това сподели в социалните мрежи Величко Сидеров, водач на групата съветници в ОбС "Заедно за община Златоград".

Благодарение на тях са осигурени средства за осъществяване на този важен проект.

"Вече няма да е необходимо хората да добиват и цепят дърва. Топлината ще идва от това ценно геотермално находище, което години стои неизползваемо. По този начин ще се намалят значително разходите  за отопление, защото водата е общинска собственост", сподели Величко Сидеров.

Проектът е от изключителна важност за Ерма река, защото там живеят повече възрастни хора. Новата централа ще осигури не само топлина през зимата, но и ще намали разходите за енергия на домакинствата. Това ще допринесе за по-доброто здравословно състояние и комфорт на всички живеещи в селото.

"Ерма река е мястото, което дава, но нищо не получава вече 16 години наред. Ние ще променим качеството на живот на жителите му", допълни още Сидеров.

Очаква се новата отоплителна система да започне да функционира преди настъпването на студените месеци.

Целта на съветниците е с топлофикацията да се привлекат повече млади хора и те да изберат да останат в Ерма река.


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I