www.24smolian.com

Втори път „Не“ на скандалния ВЕЦ „Чинара“ в Смолян

четвъртък, 14 април 2016 г.1коментара

Общинският съвет в Смолян за втори път отхвърли одобряването на Подробния устройствен план (ПУП) за обект МВЕЦ „Чинара" в Смолян. Причината бе недоволството от страна на живеещите в района на автогарата в областния град.
„От години наред ни тормозят с този ВЕЦ. Защо след като беше отхвърлено решението сега пак се предлага отново?", попита от трибуната по време на заседанието представителят на недоволните жители Ана Алекова. Тя заяви, че хората настояват да се спре източването на евросредства чрез подобни проекти, а най-важното, че с изграждането на този мини ВЕЦ се застрашава живота на стотици хора, живеещи в този район, защото зоната е свлачищна. Инвеститорът не е успял да убеди хората, че евентуалното строителство ще е безопасно за живота им. Общинските съветници се обединиха около тази теза и в изказванията си посочиха, че след като хората не желаят по редица съображения там да се строи, предложението не трябва да бъде прието.   
Срещу изграждането на минивеца писмо до кмета Николай Мелемов изпрати и един от собствениците на земя в този район Венелин Чоков. Според него районът е свлачищен и застраша реално живота на хората. Поради тази причина още през 80-те години е било взето решение за преустановяване на всякакви строителни дейности там. Заради свлачището е бил затворен и пътят, минаващ над реката.
На снимката: Мястото около Чинара, където трябваше да се изгради мини ВЕЦ-а
24smolian.com
Изпрати :

+ коментара + 1 коментара

Анонимен
15 април 2016 г., 8:24

Поздравления на смолянския общински съвет затова че се вслушва в мнението на хората, а чепеларския това не го интересува и гласува веца в забърдо и ошети собственоста на хората

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН