ОУ "Иван Вазов" в Смолян бе отличено от Българската асоциация спорт за учащи (БАСУ) за приноса си за развитие на ученическия спорт. Директорът на училището Росица Лакудова и учителят по физическо възпитание Марин Мирчев бяха наградени на специална церемония в София по време на отчетното събрание на организацията за 2017 г. Именно през миналата година два отбора на ОУ „Иван Вазов – Смолян достигнаха финалите на републиканските надпревари за ученици по волейбол, като момичетата във възрастова група 5-7 клас станаха шампиони, а момчетата в същата възрастова група са бронзови медалисти. Освен това, тимът на ОУ „Иван Вазов" е отборен първенец и в Националния ученически шампионат по ски, като надпреварите се проведоха през миналата година в Пампорово. Възпитаници на училището участват и активно в ученическите надпревари всяка година в различните видове спорт. Тази активност и постижения не остана незабелязана от БАСУ и ръководството на школото бе отличено, като Мирчев получава наградата за втори път. Много добра оценка получи и Христо Богомилов за работата си и през изминалата година. Ръководеният от него клуб по волейбол „Смолян" е член на БАСУ от 2008 г., като от 2012 г. Богомилов е и член на УС на спортната асоциация. През този период е организирал областните кръгове на ученическите игри, както над 30 Зонални първенства и 19 финали. 6 от последните са били по баскетбол, 2 по тенис на маса, 1 по футбол и 10 по волейбол. През 2017 г. от област Смолян в ученическите игри, са участвали общо 893 ученика от 105 отбора.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I