След 18 часа и 55 минути в ареста и 7 месеца разследване…

Родопчанин, задържан по обвинение за стрелба с пушка по човек, поиска 15 000 лева от Прокуратурата. Обезщетението е за причинени неимуществени вреди след като досъдебното производство е било прекратено.
Припомняме, че 50-годишният К. Д. бе задържан през април миналата година след сигнал от шофьор в Смолян, че срещу него е възпроизведен изстрел с въздушна пушка, вследствие на който е получил нараняване в слепоочието.
Всичко се разиграва на 12 април м.г. в областния град. Потърпевшият 38-годишен мъж влизал в превозното средство след като пазарувал в магазин. Тогава било получено нараняването. Според очевидци пък то било вследствие от изстрел. Пристигнали на място полицаи задържали в дома му в близост 50-годишния К. Д. Оръжие обаче така и не било открито, както и сачма. Наложила се втора версия на случая-камъче от преминаващ товарен автомобил наблизо е ударило в сляпото око шофьора. К. Д. пък бил освободен от ареста след прекарани там 18 часа и 55 минути. Прокуратурата се отказала да внесе искане за 72-часово задържане. Седем месеца по-късно досъдебното производство било прекратено.
„Честта и достойнството на човека не се измерва с 18-те часа и 55 минути прокурорско задържане и продължилото седем месеца досъдебно производство", посочва Кирил Д. в иска си за обезщетение заради негативни изживявания, социален и битов дискомфорт.
Съдът в Смолян реши Прокуратурата да плати на оневинения смолянчанин 2000 лева. Решението бе потвърдено от окръжните магистрати.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I