Градушка унищожи на 100% от селскостопанската продукция в девинските села Триград и Гьоврен. Сериозни поражения има и по инфраструктурата на с. Гьоврен, като там ледените късове са изпочупили и стъклата на автомобил. Природната стихия се извила днес в късния следобед, като близо половин час са се изсипвали ледени късове с големина на лешник и орех в Триград, а около час в Гьоврен.
„Имаме сериозни поражения по пътната инфраструктура на селото. На няколко места асфалтът е отнесен, достъпът до селото в момента е затруднен. Цялата селскостопанска продукция на хората в селото е унищожена, пострада и автомобил. Това са сигналите до този момент", коментира кметът на Гьоврен Шукри Саидов.
Няма пострадали хора, като на места ледената покривка е била близо 50 см.
„Валя проливен дъжд и градушка, цялата селскостопанска продукция в селото е унищожена, със сигурност има поражения и по мурсалския чай", коментира кметът на Триград Цветан Славков.
Според него, няма пострадали имоти в селото, но пораженията по насажденията са сериозни и непреодолими. Всичко е побеляло, като близо 5 см е била ледената настилка в Триград.
Проливен дъжд, гръмотевици и градушка се изсипаха на много места този следобед в Смолянско.  Освен в областния град, валежи имало в селата Момчиловци, Широка лъка, Стойките, Соколовци и Пампорово.
На снимките: Гьоврен

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I