Европа, кърлежите и Огледалния свят

Европа в плюсове и минуси. ЕС, поставен на родната везна.
Фондове, изсмуквани от съвременните номенклатурни кърлежи под всякакви форми. Чувството за значимост на дребните душички, чийто връх на величието е да се ръкуват или отъркат о по-заможните в това „голямо европейско семейство”. Жадният поглед на бедняка, който сравнява своето място на софрата с това на останалите и брои трохите. Отворените граници…
Цялата тази съвкупност от Европа гарантира на страната ни демографската криза и още по-тежката такава - на дефицит на морал. Дебили, кофти мат`рял, предопределиха ежегодното измерване на простотията. Политиците са огледален образ на все още останалите. Част от мат`ряла и дебилите. Те са продукт на цялото блато и моментално се впиват във всеобщото разбиране за просперитет - кръвосмукане до дупка, че мандатът може и да не стигне. Дефицит на ценности, на държавност, на национална кауза. Държава, изгубила почва и потъваща в сътвореното от самата нея блато.
Бележим икономически ръст!
Айде бе…
Бюджетен излишък!
Щото предварително не е бил разчетен правилно…
Санираме сгради, строим зали, ремонтираме училища!
За кого? Хора не останаха…
Отворените граници обезлюдиха страната. Парите събират хората, те ги и развалят, а у нас най-често ги разделят. Няма семейство в Родопите, в което да няма поне един бивш, настоящ или бъдещ гурбетчия. Всичко се прави в името на една кауза - семейството. В това деца, родители да не живеят в мизерията на родната съвременност. Хиляди родопчани живеят разделени от близките си, без дори да си обясняват защо се е стигнало до там. Това просто се налага. Територия, която не успя да запази нито своето настояще, нито своето бъдеще в пределите на страната.
Все повече пада възрастовата граница при престъпленията, свързани с кражби, дрога и порнография в Родопите. Според експерти причините са съвкупност от миграционните процеси в страната, ниския стандарт на живот, занижения родителски контрол и повишеното влияние на интернет. Примерите пък пълнят полицейските и съдебните архиви.
Европа раздели семействата, улицата примамва децата, обществото не съществува, отражението на съвремието е като в счупено огледало.
На снимката: Табела в областен родопски град, красноречива за „силата на мисълта”
24smolian.com
Още по темата – в новия брой на „Родопи voice“ – най-четеният вестник в Родопите:
Най-тежката криза в Родината!? Родители вадят евро, децата надигат чашки;
Разполагаме с 200 евро на месец…, прегазваме граници;
Тийнове: 30 лева за бар, по десятка за домашен запой;
„Купи ли бонбони?”, в превод – „Има ли пиячка?”;
Защо тийнейджърите пият?

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I