До дни приключват ремонтните дейности по пътя за маданското село Равнил.
Рехабилитираният участък, който не е ремонтиран повече от 35 години, ще бъде изцяло обновен. По трасето, което е с дължина 2000 м и широчина 6 м, е възстановено отводняването, посредством отводнителни окопи, дренажи и отводнителни съоръжения, банкети, почистени са наносите, а в момента текат довършителни работи по полагане на асфалтовата настилка. Стойността на строително-монтажните работи възлиза на близо 438 000 лв. и е от Общинския бюджет.
Общината е предвидила средства през новата бюджетна година за изпълнението и на втори етап от ремонтните дейности, включващи полагане на втори пласт асфалт, пътна маркировка и обозначителни знаци.
При ежедневното инспектиране на строително-ремонтните работи от кмета на общината Фахри Молайсенов, жителите на селото му благодариха за усилията, които се полагат във всяко едно населено място, и че вече ще пътуват по истински път без да им се налага да маневрират около „кратерите“ на път за работа или обратно към дома си.
Другата хубава новина е, че се подписа договор за изпълнението на проект: ”Реконструкция и рехабилитация на улична мрежа на територията на община Мадан“, финансиран от програмата за развитие на селските райони, включващ ремонт на няколко улици в града и селата.
24smolian.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I