Напредъкът на стратегическите проекти за изграждането на ГКПП „Рудозем-Ксанти“ и пътните връзки към него, както и тези за защита от наводнения в трансграничния регион отново бе тема №1 на петата среща на Съвместния комитет за наблюдение на Програмата за сътрудничество „ИНТЕРРЕГ V-А Гърция – България” 2014-2020 г.
Тя се проведе в гръцкия град Ксанти, като в нея взеха участие областният управител на Смолян Недялко Славов, зам.-министърът на регионалното развитие Деница Николова и зам.-министърът на икономиката на Гърция Статис Янакидис.
По време на срещата бяха одобрени условията за набиране на проекти за малки и средни предприятия, които да развият своя капацитет в трансграничния регион и да допринесат за икономическия растеж и заетост. Общата стойност за поканата е 10 милиона евро, като предприятията ще могат да получат финансиране в размер до 100 хил. евро за всяко. Съфинансирането от страна на бенефициентите е 35%, а максималната стойност на всеки проект може да бъде до 600 хил. евро.
„Подобни проекти за първи път ще получат финансиране и аз се радвам, че двете страни успяха да постигнат съгласие за условията на кандидатстване“, коментира областният управител Недялко Славов.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I