Около 350 самодейци от Смолян и региона ще покажат родопската самобитност и своя талант в града под тепетата, съобщиха от Регионален експертно-консултантски и информационен център „Читалища” в Смолян. Събитието ще се състои на 12 януари от 13 до 16 часа в централната част на град Пловдив – сцената до Общината. В програмата за откриването на събитието Пловдив – Европейска столица на културата 2019 са включени със свои изпълнения 18 читалища от цялата Смолянска област. Те стават част от празничната програмата, изявявайки се като един от най-дейните партньори на Пловдив - Европейска столица на култура 2019.
Очакват се повече от 50 хил. граждани и гости от цялата страна и чужбина да се включат във внушителната церемония и съпътстващите я спектакли. Откриването ще бъде пряко излъчвано и гледано от над 2 млн. телевизионни зрители.
Европейска столица на културата е най-мащабният проект за култура в съвременната история на България. След влизането на страната в Европейския съюз през 2007-ма година това е и единственото по мащаб събитие, което ще представи на широката европейска сцена 8-хилядната история на град Пловдив и разнообразието на културата и етносите на целия Балкански полуостров.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I