Две трети от населените места в община Баните са без ток, съобщи кметът Милен Белчев. Причината за липсата на електричество е проблем с далекопровод в района на смолянското село Виево.
„Седем села в общината са без ток, като имаме уверение, че екипи на електроразпределителното дружество работят по отстраняването на проблема“, коментира Белчев.
В една част на общината вали дъжд, а по високите  части сняг. Има проблеми със затворени вътрешни улици на отделните населени места, с активизирани свлачища.
„Изпратил съм екипи на общината, които разчистват. Няма бедстващи хора и села без достъп“, добави кметът.
В Община Неделино вече е заседавал Кризисният щаб по бедствия и аварии, на който са обсъдени всички превантивни мерки и очакванията от усложняване на обстановката в следобедните часове.
„Имаме проблеми с наводнени помещения в бившата сграда на Общината, в която в момента са настанени служители на други администрации – Социални грижи, Общински съвет и др. Покриваме с найлон, като сме предупредили всички кметове на населени места да наблюдават нивата на реките и да предупредят населението в близост до тези зони“  коментира кметът на община Неделино Боян Кехайов.
В Неделинско също има проблеми със свлачища, които се разчистват, като са предупредени и доброволците, че е възможна мобилизация. Подготвено е и помещение с агрегат, което при нужда да се ползва от Центъра за спешна медицинска помощ в града.
Остава в сила движението на всички автомобили в областта с вериги, както и за товарни автомобили с маса над 12 тона по проходите в региона.
„Мобилизирана е техника от съседни области и общини, където не вали сняг. На този етап съм доволен от това, което виждам. Почиства се добре, вече техниката е и по второстепенните пътни артерии, като пътя за Обсерваторията и Момчиловци“, коментира областният управител на Смолян Недялко Славов.
Според него, освен в Баните, другаде в областта няма проблеми с електричеството. 
24smolian.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I