Редица свлачища са се активизирали на територията на община Баните, като при едно от тях се наложила евакуация на две възрастни жени, а при друго се съборила селскостопанска постройка и е отнесен автомобил, съобщи кметът на общината Милен Белчев.
Проблемите тръгнали от вчера следобед, като в с. Малка Арда от второстепенен път, кална маса завлича плевня с автомобил и ги свлича на главния път. 
Близо четири часа са били необходими да се разчисти и пусне движението по пътя Баните – Смолян, като автомобилът на този етап все още е в калта. Сериозен проблем е имало и в с. Давидково, като едно от свлачищата е застрашило къщата на две възрастни жени, които били евакуирани от пожарникарите и впоследствие настанени при близки, добави Белчев. На територията на общината има още доста свличания и паднали електрически стълбове, които и към момента са под напрежение. Няма ток в част от Давидково, Стърница, Босилково, Вълчан дол и Глогино.
Както вече писахме, в цялата област Смолян е обявено бедствено положение заради проблемите от снеговалежа, затворените проходите „Пампорово“ и „Превала“, както и липсата на електричество в десетки населени места в областта.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I