Фалстарт на делото заради грешка в обвинителния акт

„Жертва” и „насилник” в съда и фалстарт на делото „Кошмарът на жените”.
Така се разви съдебното начало на скандалния случай със серията нападения над жени в Кърджали.
Разследването срещу мъжа, предизвикал масова психоза в областния град, приключи, а 22 месеца след като 34-годишният смолянчанин В. Д. бе задържан, мъжът влезе в залата на Темида.
Припомняме, че той прекара 8 месеца зад решетки, а поради забавяне на експертизите, бе освободен с по-лека мярка за неотклонение - „подписка”.
34-годишният В. Д. е привлечен под наказателна отговорност за изнасилване и грабеж на една жена, както и за опити за изнасилване и грабеж на други две жени от областния център.
Адвокатът на обвиняемия поиска заседанието на съда да е при „затворени врати” заради „интимни неща относно клиента му и пострадалите”. Съдът обаче отхвърли искането с мотив, че делото е разпоредително и няма да се гледа по същество.
В залата бе и една от жертвите. Жената видимо се смути при влизането и близкото разстояние между нея и обвиняемия.
Заседанието обаче продължи няколко минути. Делото бе върнато на Районна прокуратура за отстраняване на съществени процесуални нарушения. Една от точките в обвинителния акт е била грешно изписана.
Припомняме, че мъжът, който е от Смолянско, бе задържан след последното нападение над жена на 22 февруари 2017 г. Според прокуратурата, В.Д. връхлетял дама в началото на Новия мост от страната на централната градска част в Кърджали. Обвиняемият се опитал да ограби 26-годишна жена, която се прибирала към дома си в кв. „Възрожденци". Първоначално той се разминал с нея, след това се върнал назад и я настигнал.  Хванал жената, започнал да я дърпа, опитал се да грабне раницата от раменете й, след което я блъснал на земята. Пострадалата паднала и се развикала за помощ, при което се появил случаен минувач, а нападателят избягал в посока към центъра на Кърджали. Там бил задържан от патрулиращи полицейски служители.
„Не съм изнасилвал. Просто исках запознанство“, твърдял соченият за сериен обирджия и изнасилвач 34-годишен мъж пред разследващите.
В. Д. живеел в Кърджали от повече от година. Преди това бил на работа в София и други населени места в страната. В града край Арда го ангажирали най-вече да цепи дърва.
В района на Новия мост имаше серия от нападения над жени. Създаде се психоза, че в Кърджали броди среднощен изнасилвач.
24smolian.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I