2 142 безплатни електронни винетки има издадени на хора с увреждания в Смолянско от началото на годината, съобщи директорът на „Социално подпомагане“ Петя Пампорова. Постъпилите заявления до края на януари са били 2 213, а издадените  са 2 142, уточни Пампорова.
На този етап има и 24 отказа, като най-честата причина е в липсата на застраховка „Гражданска отговорност” на заявените автомобили. Не липсвали и случаи, когато са подавани заявления от лица, които имат валиден стикер на заявен автомобил през изминалата година, но са подали заявления за нов на друго превозно средство през настоящата. Те също са получили отказ.
Всеки може да провери валидността на електронната винетка, издавана от социалните служби на интернет страницата на Агенцията по социално подпомагане, като търсачката се намира в Допълнителното меню, като се въвежда ЕГН на заявителя и съответно регистрационният номер на превозното средство.
Продължава приемът на документи за издаване на безплатни електронни винетки за хора с увреждания.
Правоимащи са хората с 50 и над 50% намалена работоспособност или вид и степен на увреждане, и лица или семейства, отглеждащи деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст и до завършване на средно образование, но не по-късно от 20-годишна възраст. Тези групи хора имат право да получат безплатно една годишна винетна такса за един собствен или съпружеска имуществена общност лек автомобил с обем на двигателя до 2000 куб.см и мощност до 160 к.с.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I