МБАЛ-Мадан осъди НЗОК за близо 100 бона

Близо 4 години болницата в Мадан си чака парите от Здравната каса. Те са за извършени услуги в рамките на месец май през 2015 година. Сумата е 76 887 лева.
48 месеца по-късно, ръководството на МБАЛ „Проф. д-р Констатнин Чилов” заведе дело и успя да осъди Националната здравноосигурителна каса.
В разглеждания период лечебното заведение извършило дейности по договора при пълно спазване на правата на осигурените лица и пациентите, като сумата от близо 80 хил.лв. била за надлимитна дейност, включително болнична помощ по клинични пътеки, медицински изделия, извършени амбулаторни и клинични процедури.
При проверка от страна на Касата пък не били констатирани нарушения на извършените дейности по клинични пътеки. Парите обаче така и не постъпили.
Съдът призна вземането на лечебното заведение. Здравната каса ще трябва да плати освен него, но и още 22 906 лева обезщетение за забава.
Припомняме, че наскоро болницата в Мадан получи дарение от един милион долара от най-богатия българин в САЩ-Шефкет Чападжиев. С него ще бъде закупено модерно оборудване.
Само преди дни пък, на лечебното заведение бе предоставен като дарение дигитален рентгенов апарат от последно поколение.
Новата апаратура за болницата в миньорския град е на стойност 74 000 долара и е дар от побратимените общини от Република Турция– Пендик и Зейтин Бурну, със съдействието на Съюза на турските общини. От новата придобивка ще могат да се възползват близо 50 000 души, жители на община Мадан и съседните до нея. Тя вече функционира в отделението за Образна диагностика и е факт благодарение на инициатива на кмета на община Мадан Фахри Молайсенов, който работи за реализирането й от пет години.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I