Асоциацията по ВиК изпълнява своите ангажименти и разплаща задълженията си, като основните разходи са свързани със заплати на служителите и задължителни осигурителни вноски. Това бе отчетено на първото редовно общо събрание за тази година, ръководено от областния управител Недялко Славов.
Представяйки за обсъждане проекта на бюджет на Асоциацията по ВиК – Смолян за 2019 г., областният управител уточни, че той съвпада с миналогодишния, като възлиза на 42 857 лв., от които 15 000 лв. е вноската на държавата, а останалата част е от вноските на общините.
Бе направен отчет на изпълнение на инвестиционната програма на “Водоснабдяване и канализация“ ЕООД-гр.Смолян за 2018 година. В него бе обърнато внимание, че в 70% от общините в област Смолян инвестиционните намерения за предходната година са преизпълнени, като някои инвестиции не са били реализирани заради забавяне на тръжни процедури, но средствата за тях ще бъдат вложени по предназначение, т.е. там, където не е изпълнен инвестиционният план за 2018, той ще бъде преизпълнен за 2019 година.
„ВиК“ ЕООД-Смолян предвижда инвестиции за 2019 година, възлизащи на 846 хил. лв.
По време на обсъждането Славов повдигна въпроса за осигуряване на агрегати за помпените станции на Пампорово, Мугла, Доспат и Борино, за да не се допуска прекъсване на водоснабдяването в районите при тежки зимни условия. Във връзка с това се обсъди възможността за наемането на такива, защото инвестицията в закупуване би била неоправдано висока. Членовете на Асоциацията и представителите на „ВиК“ ЕООД-Смолян се обединиха около идеята да се проучи възможността за сключване на договори за наем на агрегати от фирми в региона.
 В последната точка от дневния ред на заседанието бяха обсъдени действията за изпълнение на заложените мерки в Плановете за управление на речните басейни в Източнобеломорски и Западнобеломорски район за басейново управление на водите и Национални програми за прилагането им, във връзка с необходимостта от осигуряване на финансиране за доизграждане на канализационна мрежа и пречиствателни станции в агломератите от 2000 до 10000 е.ж. в обособени територии.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I