Час по-скоро основните партии, ако има национално отговорни такива, трябва да седнем на масата за дефиниране на националните приоритети на България“. Това обяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на възпоменателния митинг в Барутин. по повод 47-годишнината от Възродителния процес и насилствената смяна на имената.
„Ние имаме партийна програма за развитие. На база на националните приоритети сме длъжни да направим и програмата за развитие на страната. Нашите партийни приоритети са ясни: чисти храни, чиста вода, чист въздух, чиста и зелена енергия, високи технологии и включване на свободните и активни граждани в процеса на вземане на решение и тяхната реализация. На база на тези приоритети е разработена нашата програма, която има основната идея всеки един от нас със своя почтен труд да има достоен живот там, където се е родил, в нашите родни места. Затова сме длъжни да очертаем и посоката за развитие на страната“, каза още Карадайъ.
По думите му, като се очертаят национални приоритети, е ред да се вземе решение за политическата и парламентарната криза в страната.
„Десет години държавата ни е в състояние на инерция, защото няма визия и приоритети за развитието на страната”, смята Мустафа Карадайъ. По думите му, от една страна има парламентарна криза, а от друга „сме на ръба на политическа”. Мустафа Карадайъ нарече „шизофренната политика в нашата страна” разминаването в позициите на български политици при подкрепата на европейски резолюции и в действията си в страната. „Едни европейци в Брюксел, с обратни действия в България”, допълни Карадайъ. Той определи представителите на ГЕРБ като  „уж европейци”,  задавайки реторичния въпрос „как се борят с популизмите и национализмите.
„Тази политическа криза няма решение с модела „стани да седна”. Тази политическа криза има решение от ясна визия за развитието, ускореното и догонващо развитие на страната. Това е решението“, каза още председателят на ДПС.
„Тероризмът няма народност, няма религия и етнос, няма оправдание с актовете си против човечеството и мира. Затова ние осъждаме тероризма във всичките му форми”, заяви в Барутин председателят на ДПС по повод стрелбата в джамии в Нова Зеландия, при която загинаха 49 души.
24smolian.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I