Млатят се зад граница, съдят се в Родопите

Гурбетчии стигнаха до бой заради шефа си в Германия, а след това един от тях потърси справедливост в… Родопите.
Интересният казус влезе в съда в Девин. Потърпевш от „битката” поиска обезщетение за причинените му неимуществени вреди.
Родопчанинът работил в строителна фирма в Германия. Вечерта бил със свои колеги българи в квартирата си, където пийвали и обсъждали случващото се на работното място. Към тях се присъединил и побойникът, също част от фирмата. Пред него потърпевшият се оплакал от германския им шеф, който не му бил изплатил дължимите възнаграждения. Той дори посочил, че ще отиде да се оплаче пред определени институции. Новодошлият обаче бил против шефът да бъде атакуван по такъв начин и се опитал да го разубеди. Разговорът между дюлгерите бил поливан и с алкохол. В един момент закрилникът на боса връхлетял с юмруци родопчанина. След бърза серия го свалил облян в кръв и в несвяст на земята. Продължил с канонада от ритници в тялото и краката на недоволния работник. Побоят можел и да продължи, но се намесили техните колеги и спрели тупаниците. Битият дошъл в съзнание и веднага посетил лечебно заведение в германския град Шорндорф. Там се оказало, че има наранявания по носа, устните, тялото. За случая била уведомена и полицията в града. Побойникът дори бил осъден да плати глоба в размер на 40 дневни ставки или 800 евро.
У дома пък потърпевшият заведе дело за нанесените му щети. Районният съд в Девин осъди побойникът да заплати 3500 лева за уврежданията на родопчанина.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I