Държавен архив – Смолян се присъедини към благородна инициатива на Клуба на учителите ветерани. Тя е за събиране на документи и снимки, даващи сведения за откриването и отразяващи дейността на градините в най-ранните им години.
Поводът е 125 години от разкриването на детската градина, като звено в структурата на българското училище в Смолянско,
Със събраните документални материали в архива ще бъде открит фонд – Колекция „Предучилищно образование в Смолянско“. Пак по идея на учители от Клуба, в изложбената зала, ще бъде експонирана и фото-документална изложба.
За осъществяването на това начинание, от Държавния архив в Смолян призовават всички, които имат отношение по темата, да дарят съхранените документи и снимки, за да се попълни оскъдната информация, с която разполага Архивът за дейността на тези първи, но изключително важни за по-нататъшното развитие на човек, учебни заведения.
„Уважаеми учители – бивши и настоящи, скъпи приятели и съмишленици, разчитаме на Вас да ни подкрепите и подпомогнете в усилията ни да издирим, съберем и съхраним за идните поколения документалното богатство на нашия Смолянски край”, призовават от Архива.
На снимката: Дечица от ясли №2 в Смолян, по време на закуска. 1973 г. ДА-Смолян
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I