Сборен отбор по футбол от Смолян ще представя България на предстоящите Балкански работнически игри, на които тази година домакин е Северна Македония, съобщи почетният президент на Българска работническа федерация „Спорт и Здраве“ Костадин Пързулов. Селекционер и треньор на тима ще бъде Георги Чешмеджиев, доскорошен председател на Областния футболен съвет в Смолян.
Подборът на играчите ще се състои на футболен турнир с участието на местни отбори, като форматът ще бъде 5+1 и ще премине под егидата на кмета на Община Смолян Николай Мелемов. Надпреварите ще бъдат в средата на април на спортните съоръжения в Смолян, като за сега заявки за участие са подадени от шест отбора, уточни Георги Чешмеджиев. Продължава приемането на заявки за работническия турнир.
„С каквото можем ще сме в помощ, както винаги“, коментира кметът Николай Мелемов.
„Решението ни Смолян да представлява България на Балканиадата е взето с цел популяризирането на този вид спорт, като най-новият ни член на федерациятае клуб от Смолян“, уточни Пързулов, който е един от известните рефери в страната ни от близкото минало.
Президент на клуба от Смолян е Николай Бинев, с вицепрезиденти Сашо Пайталов и Фидан Пупов, всички бивши футболисти на „Родопа“.
Балканските работнически игри ще се състоят от 9 до 12 май.
В Българска работническа федерация „Спорт и Здраве“  членуват общо 35 клуба от страната, като председател е Десислава Ягодин.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I