„Автоматично превключвам от политик на практикуващ лекар, така както човек от един език преминава към друг“. Това казва за себе си един медик и народен представител. Думите са на Депутата на родопчани. Така наричат хората в Смолянско д-р Даниела Дариткова…
Д-р Даниела Анастасова Дариткова - Проданова е родена на 28.09.1966 г. в Пловдив. Магистър по медицина от Медицинския педиатричен институт в Санкт Петербург. Специалист по педиатрия и обща медицина. Магистър по Здравен мениджмънт от Медицинския университет в София.
Народен представител от 2009 г., председател на Комисията по здравеопазване в 41-то, 43-то и 44-то Народно събрание.
Преди избирането й за депутат през 2009 г. е общински съветник в Смолян.
Работи като титуляр на практика за първична медицинска помощ. Областен ръководител на ЖЕНИ ГЕРБ и общински ръководител на ГЕРБ - Смолян.
Омъжена, с едно дете.
Д-р Дариткова не заряза лекарската си практика, дори когато влезе в голямата политика като депутат, избран мажоритарно през 2009 година от 22-ри многомандатен избирателен район Смолян. Оттогава до сега тя е Депутатът на родопчани и доверието към нея остава непроменено.
„Автоматично превключвам от политик на практикуващ лекар, така както човек от един език преминава към друг“, казва за себе си д-р Дариткова.
И след 12 години в политиката телефонът й остава отворен за нейните пациенти. Самата тя признава, че е преглеждала на всевъзможни места. Спасява дете от бронхиален спазъм в самото Народно събрание. Преглеждала пациент на паркинга на парламента, на околовръстното шосе на Пловдив извършва преглед, пътувайки към София… Никога не отказва на пациентите си и винаги е на тяхно разположение, заради  което доверието в нея не престава и през годините, когато активно решава проблеми на държавата в Законодателната власт…
Завършила математическата гимназия с отличие, тя решава да осъществи мечтата си от дете и да кандидатства медицина. Педиатрията влече бъдещата докторка от съвсем малка. Завършва медицина в Санктпетербургския педиатричен институт, койти със 100-годишната си история е признат за един от най-добрите в света в подготовката на лекари педиатри. След години заради работата си в законодателната власт, д-р Даниела Дариткова завършва и здравен мениджмънт, защото теоретичното познание на менажирането на системата е изключително полезно за политиката, казва тя.
Съпартийците й я определят като изключително отговорен и трудолюбив човек. Минала е през цялата йерархия от редови член, общински съветник, депутат, председател на комисия по здравеопазване в три народни събрания.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I