Майка и син са източвали банкомати в Кърджали чрез… пила за нокти. Уредът бил огънат, с липсващ връх, със саморъчно изработен детайл-пластмасова лента с метален държач… С всичко това, ведно с ловкост и умение, двамата софиянци успявали да манипулират устройствата и да прибират пари от собствениците на дебитни карти.
Цялата схема бе разкрита в съда в Кърджали, където се гледа делото срещу „Банкоматната банда”.
Припомняме, че случаят нашумя през миналата година.
40-годишен мъж и 71-годишна жена бяха задържани от криминалисти в Кърджали на 30 септември. Майка и син манипулирали отвора за получаване на банкнотите и след като клиентът се отдалечи прибирали изтеглената сума.
При последният им опит обаче попаднали на неподходящия човек. Те дебнели край банкомата на местен банков клон на булевард „Беломорски“, когато пред устройството застанал самият шеф на офиса. Директорът възнамерявал да изтегли голяма сума. На дисплея било изписано, че операцията е извършена, но банкерът не получил цялата сума. На мига се усъмнил, че е жертва на бандити. Веднага се обадил на полицията, защото вече имало подобни случаи в града. От полицията реагирали светкавично и към посочения адрес тръгнала група криминалисти. През това време на банкера били давани указания какво да прави. Той се отдалечил по сигнал на криминалистите едва, когато проблемният банкомат бил под наблюдение. Възрастната жена и синът й, които също наблюдавали отблизо, дошли пред банкомата. Те използвали чадър, за да не попаднат лицата им в записите на охранителните камери. В този момент били арестувани.
Двамата са били заснети и пред банкомати на бул. "Беломорски" и бул. „Тракия“.
Майка и син бяха признати за виновни от Районния съд в Кърджали. В хода на делото стана ясно, че са успели да отмъкнат 400 лева от кърджалиец. Други два от опитите им за прибиране на суми в размер на 370 и 180 лева пък останали недовършени, поради „независещи от тях причини”.
40-годишният мъж получи 18 месеца лишаване от свобода, а 71-годишната му майка-12 месеца. Изтърпяването на наказанията бе отложено за срок от 3 години.
На снимките:
-Атакуваният банкомат
-Полицейската акция на булевард „Тракия”
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I