С празничен концерт –спектакъл „Вълшебният мед” бе отбелязана тържествено 70-годишнината от създаването на ДГ”Радост” в кв.”Устово”.
В препълнената зала на читалище „Кирил Маджаров” талантливите малчугани показаха, че са научили уроците по трудолюбие, приятелство, любов към родния край, учители и родители. Затова те получиха заслужени аплодисменти от публиката.
Директорът Донка Русинова припомни началото, когато е била създадена детската градина през 1949 г. След като са сменени няколко помещения през 1966 г. отваря врати новата сграда на детското заведение. През години много деца са отглеждани, възпитавани и са получили първите си уроци по родолюбие. Сега в ДГ има около 160 деца, за които се грижат високоспециализирани педагози.
Секретарят Момчил Николов поздрави с бележитата годишнина и поднесе поздравителен адрес от кмета Николай Мелемов, в който се казва:
„Приемете моите най-сърдечни поздрави по случай тържественото отбелязване на 70-тата годишнина на Детска градина „Радост” – Смолян. За мен е чест и удоволствие да бъда съпричастен към това значимо и вълнуващо събитие. Днес отдаваме заслужено уважение и признателност към достойния принос на детската градина в смолянския квартал Устово за ползотворното възпитание и образование на стотици наши малки съграждани”.
Николов прочете и решение на Общинския съвет, с което детската градина се удостоява за юбилея с парична награда от 500 лв.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I