В спортна зала „Величко Чолаков“ в Смолян ще се проведе спортно състезание със седемдесет ученици от петите класове на всички училища в областния град  „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“ като част от Плана за действие по Националната стратегия за младежта. Кампанията е насочена към превенция на правонарушения, извършени от младежи, част от приоритет 9 - „Повишаване ролята на младите хора в превенцията на престъпността“. Дейностите са заложени в изпълнение на сключено споразумение между Главна дирекция „Национална полиция“ и Съюза на пивоварите в Р България за сътрудничество и взаимодействие в превантивната кампания срещу употребата на алкохол сред подрастващите. Сътрудничеството и взаимодействието се състоят в реализиране на спортни дейности, с цел популяризиране на физическото възпитание и спорта сред младежите и ограничаване на извършените от тях престъпления и правонарушения. Организатори на проявата са Главна дирекция „Национална полиция“, Областна дирекция на МВР – Смолян, Регионално управление на образованието - Смолян.
От Съюза на пивоварите в България са подсигурени много награди и изненади за всички участници, които ще имат възможност да наблюдават демонстрации на служители на МВР по различни направления на дейност, в това число пожарна безопасност, защита на населението, задържане на нарушител и други.
Надпреварата ще се проведе в сряда от 14 часа.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I