Отличия от кмета Мелемов за ученици, дейци на просветата…

С внушително празнично шествие и тази година Смолян отбеляза 24 май - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост. В него се включиха стотици  ученици, учители, деца от детските градини и граждани. Шествието беше предвождано от Общинския духов оркестър под звуците на химна „Върви, народе възродени“ и продължи до Амфитеатъра на Новия център в града. В шествието участва и Трети ученически гвардейския отряд.
В шествието се включиха кметът Николай Мелемов, депутатът д-р Даниела Дариткова, зам.-областният управител Владимир Гърбелов, секретарят на общината Момчил Николов, началникът на РУО Мария Семерджиева, общински съветници, представители на различни институции и много граждани. Всички те носеха български трибагреници, цветя и знамена с лика на Кирил и Методий.
Кметът Мелемов поздрави всички ученици, учители, просветни дейци и граждани на Смолян и общината по случай 24 май .
„За мен е огромна привилегия и чест да ви поздравя  с най-българския празник. През вековете България единствено е просъществувала, защото сме запазили нашата идентичност. А без култура и писменост това бе невъзможно. От  името на цялата смолянска общественост изказвам огромната си  благодарност и признателност  пред вас, защото това, което правите,  без сърце и без дух няма как да бъде предадено на децата. Вашата апостолска работа е в основата на нашата нация  и бъдеще, защото децата са най-големия капитал на нацията ни. Затова ви пожелавам сили, воля,   подкрепата на цялата общественост, за  да продължите благородното си дело. На учениците пожелавам да са весели, щастливи и да помнят род и Родина.Честит празник, скъпи съграждани!”, посочи в празничното си слово Мелемов.
здраве и
Секретарят на община Смолян Момчил Николов обяви Годишните награди на община Смолян за 2019 г., които кметът връчи на 30 изтъкнати дейци в сферата на образованието, науката, културата и журналистиката. Мария Семерджиева връчи наградата на РУО-Смолян, почетен знак „Стою Шишков” на отличени учители и директори.
За втора година община Смолян връчи награди на ученици по случай 24 май . За принос в съхраняването на българското слово с участието си в конкурса „Родна реч, омайна, сладка…”.
Програмата продължи с тържествен концерт с участието на DUO CANZONE.
24smolian.com




Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I