Заплахи за живота-това отправят вече ало-измамници, които отново вдигнаха мерника на жертви в Родопите. Десетки са обажданията през последните дни, предупреждават от Областната дирекция на МВР в Смолян. Бандитите по „жицата” са нарочили за мишени хора в Чепеларе.
„Извършителите се отличават с грубост и арогантност, отправяли са дръзки заплахи за живота и здравето на потърпевшите”, посочиха от полицията.
Както вече писахме, криминалисти от РУ- Чепеларе предотвратиха измама по телефона.
61-годишен мъж от Чепеларе подал сигнал, че непълнолетният му син е въведен в заблуждение от ало-измамници и е напуснал дома им със сумата от 1200 лева и златни накити. Незабавно след получаване на сигнала целия състав от криминалисти предприема оперативно – издирвателни мероприятия с цел установяване на 16-годишното момче. Не след дълго той е установен да пътува за град Хасково в нает от него автомобил. Извършителите през цялото време са разговаряли с младежа по телефона с цел от една страна да поддържат измамата, а от друга страна да не може да бъде осъществен контакт с него. Момчето, заедно с накитите и парите, е върнато в дома му.
Служителите на криминална полиция продължават работата си за установяване авторите на обажданията и на опита за измама. По случая е образувано досъдебно производство.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I