Късмет в „тъча” на държавата

Дамите в Родопите заслужават късмета си. Не обаче този, свързан с типично битийните обусловености за региона, тежкия живот, въртенето на цялото стопанство и т.н. обязаности, предопределени от столетия от патриархата на планината. А чисто съвременния смисъл на думата, свързван с печалба, на фона на всичко прежде написано.
Доскоро най-късметлийското село бе в област Кърджали. Егрек е само на няколко километра от границата с Гърция, около 300-те жители се занимават със земеделие от тъмно до тъмно, а населеното място е направо в „тъча” на държавата. Това обаче не пречи хората да печелят огромни суми от игрите на късмета. Само преди месеци към него се присъедини съседното Малък Девесил. Преди дни в родопския ареал на лотарийния шанс влезе и село Арда…
Само преди година в Егрек братовчедки „удариха” Националната лотария. Първо студентка спечели от билетче 200 000 лева. Месец по-късно пък братовчедка й закова 100 бона от тото игра. Дни след нейната печалба друга роднина успя да прибере 500 лева, а преди това печалба имаше и за още една братовчедка… 
„Влязох в пощата в Егрек и си купих билет. Първоначално помислих, че не е печеливш”, казва една от братовчедките с „многото пара” печалба, както изричат местните. Вечерта решила да регистрира билета си във „Втори шанс", надявайки се жребият да я прати в телевизионното студио, за да си пробва късмета в някои от игрите. „Компютърът ме изхвърлил, не прие кода за регистрация на непечеливш билет", сподели тогава младата крумовградчанка. После вече разбрала, че печели 2 по 100 000 лева. „200 000 лева са огромна възможност. Ще си подпомогна образованието, ще купя апартамент в Пловдив или София, ще помогна и на родителите си", разкри тогава дамата от най-късметлийското село в България. 
„Всеки ден хората търкат билетчета. И печелят, не винаги големи суми, но все пак”, пък коментира кметът на Егрек.
„Две трети от хората се занимават с тютюн. Някои с пипер. Малко животновъдство. Иначе наистина играят много”, споделя за „Родопи voice” местният магазинер.
В края на май в съседното село Малък Девесил родопчанка закова 200 000 лева. Планира да си купи жилище. Само в радиус от няколко километра дамите измъкнаха 500 бона от лотарията.
Колко ли се ядосват в село Смилян? Там преди седмици мъж купува билет за съпругата си. Прибира се у дома си в село Арда, където съпругата му търка, търка и… печели 1 000 000 лева. Жената е дългогодишен секретар на местното читалище. Вече е милионерка.
Далеч от Родопите, общ работник в болница спечели 1 000 000 лева - тук
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I