„Бела съм, бела, юначе“ е популярна народна песен. Тя не е обикновена, известна е като химна на Родопите. Всеки родопчанин я знае. Тя е много тежка, тъжна и специална, особено за хората от тази област. Това е една изключителна песен. Научих я, когато бях 7-годишна от недостижимата Радка Кушлева. Патриотична и толкова близка до народа, че няма човек от Родопите, който да не я знае и да не я носи в сърцето си. Макар и да звучи като клише, настръхвам като пея „Бела съм, бела, юначе“. Аз съм от Родопите и затова ми е свидно да я изпълнявам и да гледам сълзи и гордост в очите на хората, докато я слушат“. Това сподели талантливата певица Ашли, която записа Химна на Родопите.
Клипът към песента вече се върти в телевизионния ефир.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I