Изчистил път с трактор, не му дали пълната сума

Селянин наби кмет заради пари. Мъжът се афектирал защото местният управник не му изплатил цялата сума за извършена услуга-почистване на път.
Екшънът се разиграл в девинско село в началото на февруари. Няколко месеца по-късно пък побойникът получи наказание от съда в родопския град.
Всичко започнало с молба от страна на смолянски адвокат към кмета на девинското село. Юристът помолил местния управник да съдейства за разчистване на път до съседно село. Тогава кметът свързал молителя със свой съселянин, който можел да извърши услугата с притежавания от него верижен трактор. Двамата се разбрали дейностите да бъдат заплатени в размер на 800 лева. Дни по-късно адвокатът помолил по телефона кмета да заплати от негово име дължимото. Местният управник отишъл с автомобила си до къщата на тракториста и там му дал… 650 лева. Останалите 150 задържал с обяснението, че това е дължимата сума за поддръжката на пътя до местността „Орлово око”, която се извършвала със специализирана техника. Според кмета, всички членове на неформално сдружение, които извършвали транспорт на туристи с високопроходима техника трябвало да я заплащат.
Това обаче вбесило съселянина му и екшънът започнал.
„Боклук смачкан, майка ти да е*а, дай си ми парите!”, били думите на прецакания с пари родопчанин. Той отворил врата на автомобила и хванал кмета, дърпайки го за якето. Мъжът започнал да търси останалите пари в колата. Пребъркал друго яке в автомобила, а намерените в него лични документи захвърлил. Напипал и чанта със служебни документи, който опитал да изхвърли в реката наблизо. Кметът обаче успял да издърпа класьора с документацията, а съселянинът му започнал да го рита, при което кметът паднал на бордюра. Управникът опитал да се спаси в колата, но бил издърпан и отново свален на земята, а якето му било скъсано на две места. През цялото време афектираният съселянин крещял „Дай си ми парите!”. Новият опит за спасение в превозното средство успял, но докато се качвал разбеснелият се родопчанин грабнал мобилния телефон от джоба на кмета. Последният успял да запали и тръгне с колата, като веднага се насочил към кметството, откъдето подал сигнал до полицията.
Трима служители на реда се отзовали на повикването. Те се срещнали с развихрения родопчанин, който отрекъл да е прибирал телефона на кмета. Впоследствие обаче посочил на полицаите къде е оставил устройството.
„Съжалявам за стореното, бях ядосан”, заяви в съда в Девин родопчанинът. Районните магистрати наказаха мъжа с глоба в размер на 1000 лева.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I