Роженски „гайди”: Шепа мераклии за внимание vs. 400 000 мераклии за събор?!

Много е яко да си във фокуса на вниманието. Няма значение с какво. Много е яко и да си кандидат за нещо си. Вечен мераклия за власт, пък цял живот да плюеш същата власт. Да мразиш разни държавни постове, а при първа покана да заемеш някой от тях. Примери много, хеле по нашенско.
Броени дни остават до събора на Рожен. Мега събитие за България. Без еквивалент на Балканите. Магичните гайди ще съберат за 72 часа 400 000 души на поляните, от които мелодиите на Родината се възнасят право в Космоса. Синкретизмът на българщината, който извайва онова странно нещо, за което думите и философията, психологията и всичко са безсилни да опишат. Това е изпълване, достигане до най-съкровените елементи, съставляващи българщината в онзи неин първичен, дори недодялан, но съвършен по завършеност вид.
Броени дни и… шепа мераклии за внимание надуха гайдите. Един файтон хора, някои от които в последните десетилетия са кандидати за всякаква власт. Местна, централна, полуместна, полуцентрална, а бе, няма значение, пълни урни с бюлетини  да има.
Та, защо Общината в Смолян щяла да похарчи 80 бона за събитие №1 в страната? Що така?
Все едно да питат родопчанка „Що вадиш толкоз пара, ма, за бала на детето си?”.
Отговорът е ясен. Защото Смолян е Рожен, защото съборът е Смолян. Защото майката няма да изостави никога отрочето си.
И шепата го знаят. Но гайдите пискат за внимание, не за Руфинка.
Хиляди хора са резервирали де що има къщи за гости и хотели в цялата област за събора. Тези хора ще ядат и пият, и харчат и най-важното… ще си тръгнат с най-уникалните спомени в своя живот.
Но няма смисъл да се обясняват дивидентите от едни 80 000 лева, изхарчени за „детенцето”. За някои хора по-важно е вниманието.
Предложение: Спрете го този събор! И след това пратете мераклиите за внимание пред най-голямата аудитория в България, за да обяснят, че не било правилно да се дават пари за организация.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I